Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Läshörnan

Av Posted on Inga taggar 0
Här läser vi!

Här läser vi!

Nu måste jag visa något vackert.

En del av er minns kanske en stad i Brasilien där jag har varit volontär på ett slags fritidsgård under korta perioder tre somrar.

Att jag inte har skrivit så mycket om det här på Kyrkkaffebloggen beror på att situationen i det område där barnen bor är oerhört komplicerad. Det är lite frustrerande att inte kunna berätta, för det finns så otroligt mycket att berätta, och inte minst nu när Brasilien plötsligt har blivit så synligt under fotbolls-VM skulle jag vilja komplettera TV-bilderna lite grann med vad jag har sett.

Men det här tror jag att jag kan visa i alla fall.

Det är stora problem med att vuxna i området inte kan läsa och skriva, och många av barnen halkar efter i skolan av olika orsaker. Att uppmuntra dem att upptäcka böckernas värld är en investering i deras framtid. Men hur?

Jag såg det lilla biblioteket som fanns på fritidsgården för ett par år sedan och funderade lite.

Och så läser vi lite till.

Och så läser vi lite till.

Sedan frågade jag Katie Little Tiger, ett förlag som jag har haft mycket att göra med. Libris har gett ut en del av deras böcker på svenska, och jag tänkte att en och annan borde ha översatts till portugisiska också. Om jag kunde lista ut vilka skulle jag kunna beställa dem i en internetbokhandel i Brasilien och …

Men Katie svarade att hon hade en del böcker på portugisiska på kontoret och att jag kunde få dem.

De senaste veckorna har läshörnan på fritidsgården plötsligt blivit populär igen. Böckerna har funnits där sedan i julas, men något har hänt. Det är många som vill läsa. De här bilderna fick jag vid midsommar.

Visst ser det härligt ut?