Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Peppermint Creams

Av Posted on Inga taggar 0

Rosa, mint och choklad. Fingodis!

I julas fick jag en kartong med hemgjort godis av min systerdotter Daniela, som är fem år. Hon hade lärt sig i skolan hur man gör, och sedan blev det nästan massproduktion med mamma hemma. Nu finns det ingen anledning att köpa Nestlés After Eight längre — det här är minst lika gott och dessutom mycket finare! (Den som behöver chokladplattor med mintfyllning till kakbak eller efterrätter köper förstås Divine som är rättvist producerade, eller hur?)

Jag vet inte riktigt vad grädden gör för skillnad — kanske blir smaken lite mildare och lyxigare? — men oavsett om den är med eller inte så heter resultatet peppermint creams om man går i femårsklassen i en skola i London. Och naturligtvis kan man göra dem vita eller mintgröna om man vill.

ca 20 peppermint creams (eller fler om man gör dem riktigt små)

en äggvita
10 droppar pepparmintsolja
ev några droppar röd eller grön karamellfärg
ev 1 msk grädde
florsocker (ha en hel förpackning till hands)

till doppning:
100 g mörk choklad (det finns väldigt god Fair Trade-märkt, till exempel Divines)

Blanda alla våta ingredienser och rör sedan ner florsocker tills det blir en ganska fast och formbar massa. Rulla små bollar av den med händerna, lägg dem på bakplåtspapper och platta ut dem till rundlar. Låt dem stå framme (inte smaka!) och vänd på dem efter någon timme så att båda sidorna stelnar.

När de är så hårda att de går att ta i utan problem, smält chokladen och doppa hela eller halva rundlarna i dem. Lägg dem att stelna på bakplåtspapper igen. Förpacka med bakplåtspapper eller foile mellan lagren i en fin ask och förvara gärna i kylskåp. Bjud alla!