Rigamössan

Rigamössan stickad av Jennifer.

”Ska du inte lägga ut mönstret till Rigamössan på Kyrkkaffebloggen?” frågade Jennifer förra veckan.

Hon har gjort en Rigamössa till varenda Femtimmarskofta hon har stickat de senaste månaderna, och det är många. När vi hade släppfest för Värma en liten och Restvärme satte hon igång med en ny, och den hann nästan bli färdig innan tåget gick. Så det måste vara en ovanligt bra modell!

Jag svarade att den skulle passa bra här men att jag i så fall skulle behöva ta en bild av den. ”Jaha, nu har jag ingen hemma, för jag har just skickat 25 kilo saker till Stickhjälpen”, skrev Jennifer. Och så, några timmar senare: ”Nu har jag stickat en till!” Nästa dag låg det ett litet bulligt kuvert i mitt postfack.

Så här är den, Rigamössan som värmer många nyfödda i Lettland. Det är stickbloggaren The Willow Fairy som har översatt mönstret till svenska, och det finns här. Tusen tack, Willow Fairy och Jennifer!

5 reaktioner på ”Rigamössan”

  1. Hej!
    Vill tipsa om min äldsta syster. Hon stickar som en galning och syr förkläden.
    Nar vi åkte till Colombia för 25 år sedan hade vi en stor flyttkartong i bagaget med barnkläder som hon sytt och stickat. Det delade vi ut på barnhemmet vi besökte.
    Ska tipsa henne om stickcafét på måndag!
    hälsar
    Caroline

  2. Pingback: Sena mössor | Kyrkkaffe

  3. Hej!
    Fantastiska mönster hittar jag hos dig. Har stickat två femtimmarskoftor och vill nu testa Rigamössan. Men förstår inte riktigt hur man skall tänka gällande maskantalet. Tänkte använda strumpstickor och är ju novis inom området, förstår därmed inte hur man skall fördela maskorna eftersom det är ojämnt antal. Skulle ge 21.25 maskor/sticka vilket tom jag fattar inte funkar. Hjälp, hur gör jag.

  4. Hej Ulrica!
    Nej, maskantalet går inte jämt ut om man stickar på strumpstickor. Dock så ska mönstret inte upprepas ett visst antal gånger per sticka så det gör ingenting om det är en maska mer på en sticka. Efter ett par varv så kommer du att se hur mössan tar form och då blir det lättare.

    Lycka till! 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.