Morsdagsutlottning: Kvinnor kan!

Börsar från Hebron lottas ut på Mors dag.

När Marita och jag kom till Finnåkers kursgård för att vara med på Västerås stifts försommarfest idag fastnade vi redan på förstubron.

Där fanns ett helt bord fullt med hantverk från en kvinnogrupp i Hebron. En av stiftets pensionerade präster har varit ekumenisk följeslagare tre gånger och arbetar nu med en annan fredsgrupp i Det heliga landet, och hon hade hjälpt till att importera massor av traditionella palestinska korsstygnsarbeten.

Ja, traditionella och traditionella — det fanns två finfina datorväskor bland kuddfodralen och dukarna. Och så dessa fantastiska små börsar. Dem lottar vi ut bland Kyrkkaffebloggens läsare för att fira att det snart är Mors dag. Women can do anything!

Det enda man behöver göra för att ha en chans att vinna är att skriva något i kommentarfältet. Vill man passa på att hylla sin eller någon annans mamma så går det också bra.

Tävlingen är öppen fram till och med Mors dag som ju är den 29 maj. Den som vill ge börsen till en mamma får lämna över ett kort så länge och presenten ett par dagar senare!

***

En liten komplettering från Gabriella som också har varit i Hebron: ”Jag går alltid [till den här kvinnogruppens butik] när jag är i området och har köpt flera av de där börsarna. Beroende på vilka som är inne i den lilla butiken så brukar de också plocka fram en annan börs som hör till, och som man ska se först. På den står det ’Men can do something’ och sedan kommer ’Women can do anything’. Hade det varit någon annanstans hade jag nog bara tyckt att en första delen var onödig, men just i det sammanhanget (där könsrollerna är så tydliga) så blir det roligt!”

19 reaktioner på ”Morsdagsutlottning: Kvinnor kan!”

  1. Det vore en fin gåva som också skulle påminna om det svåra men så angelägna arbetet för fred människor emella.

  2. Finnåkers Kursgård är en fantastisk plats (träffade min första kärlek där för typ 10 år sen…)
    Jag har lett ett antal konfirmandgrupper där, och varit ledare på en läger för mellanstadiebarn…. 🙂
    Blir ju nästan lite nostalgisk ju!

  3. Hur underbart vore det inte att ha en mamma att glädja och glädjas åt, min dog när jag var åtta år. Nu är jag 52 men saknar henne än. Jag hoppas på tur för min egen del. Tack för en inspirerande blogg. mvh Anita

  4. Söta små börsar! Vinner jag en sån så ger jag den till min mormor, en person som inspirerat mig mycket och verkligen visat att ”women can do anything”.

  5. En ljuvlig liten börs vill jag ge henne som är bäst.
    Hon är min älskade 90-åriga mor, som fortfarande gör vardag till fest.

  6. Så fina arbeten! Tyvärr kan jag inte ge det till min mor som avled för 12 år sedan men är oändligt saknad. Får hoppas på tur till mig själv som mor till fem barn varav fyra kvar i livet som ger mig glädje varje dag även om de numera är vuxna och inte bor hemma längre.

  7. Jag tycker att du Anna ger en till din egen underbara mamma Karin, som stöder och uppmuntrar dej i alla dina bokprojekt!

  8. Mödrar är bland det bästa som finns 🙂
    För mej är min mamma bäst, och hon skulle absolut uppskatta nåt extra på denna mors dag då hon för ca 2 veckor sedan fick ett blodtrycksfall och höll på hamna i himlen. Dagen efter så kapar pappa av sig ett finger och få åka helikopter till akuten, vilket gjorde mamma nervös.
    När man är 30 mil bort och sånt här händer, så är man inte till så stor hjälp känns de som….
    Jag tror att de vet att jag älskar dom men man önska man fick säga det till dom mellan fyra ögon varje dag 🙂

  9. En fin hälsning till min mamma.
    Tänker också på min moster, som är både mamma, mormor och gammelmormor! Hon har nyligen gått igenom en större hjärtoperation (infarkt) och får nu inte göra vadsomhellst under några månader. Ett litet broderi skulle säkert pigga upp.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.