Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Kaffe = bra

Bra för allt möjligt. (Foto: Magnus Aronson)

De senaste dagarna har det skrivits om två uppseendeväckande forskningsrapporter: först den om att kaffedrickande skyddar mot bröstcancer, sedan den om att kaffedrickande skyddar mot prostatacancer. En undersökning som presenterades i höstas visar att kaffe är bra för hjärtat. Kyrkkafferedaktörens vän och namne geriatrikforskaren Anna Dahl i Jönköping berättar att det dessutom finns forskning som lite vagt tyder på att kaffedrickande skyddar mot demens. Inte illa eller hur? DN skrev om bland annat Parkinsons och Alzheimers i en större kaffe-och-hälsa-artikel i somras. Uppmuntran för alla kyrkkaffevänner att fortsätta och fortsätta och fortsätta att bjuda in!

Men den viktigaste anledningen till att vi dricker kaffe borde fortfarande vara att det ger oss ett tillfälle att sätta oss ner på stolar runt bord tillsammans och prata med varandra. Det om något är hälsobefrämjande (ett helt annat forskarteam tyder sina resultat som att de som tycker om sina arbetskamrater mår bättre överlag — bra va?). Och det kan såklart uppnås med te eller saft eller till och med ett glas vatten också.

(Tevänner som gillar tepåsar: behövs det inte en väggficka att ha dem i? En i avancerad lapptäcksteknik? Kunde just tro det. Begreppet för detta på engelska är tea caddy, och AnneMarie på Gen X Quilters bjuder på en utförlig beskrivning med många bilder här.)