Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hälsning från Panzisjukhuset

Av Posted on Inga taggar 0

Panzisjukhuset i Kongo har länge varit en viktig plats för PMU, den hjälporganisation som kommer att se till så att alla Värma liten-bidrag kommer fram. För att inte tala om hur viktig den är för all världens hjälparbetare som ser att det verkligen går att ge avancerad vård och rehabilitering i en till synes omöjlig situation, och för alla som har fått hjälp!

Därför finns det också mycket att läsa om arbetet på Panzisjukhuset — häromdagen bjöd Kyrkkaffebloggen på både boktips och länktips. Och nu har min kollega David listat ut hur man gör för att visa film direkt här. Vi börjar med en hälsning från Dorkas, rehabiliteringscentret dit kvinnorna får komma när de medicinskt sett är återställda. Visst blir man ännu mer motiverad att hjälpa till med allt man kan när man har ”hälsat på” på det här viset? Och visst är det roligt att se att de är våra handarbetskolleger?

Det som världen har fått höra mest om har länge varit arbetet med att ge de kvinnor som har blivit våldtagna i inbördeskriget vård, rehabilitering och hopp för framtiden. Och en universell sanning är ju att hur föräldrar än mår så brukar de må väldigt mycket bättre när någon bryr sig om deras barn … Den omtanke som förmedlas med en fin mössa, kofta, filt, väst eller skjorta kan göra all skillnad i världen!