Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Stjärnor från Betlehem — utlottning

Av Posted on Inga taggar 0

Det har blivit dags för Kyrkkaffebloggens första tävling! Eller egentligen bara utlottning — för det enda du behöver göra för att delta är att skriva en kommentar (”jag vill vara med i tävlingen” räcker fint, men vill du vara lite kreativ så skriv en rad ur en julsång med ordet ”stjärna” eller ”Betlehem” i) här nedan i kommentarfältet.

Stjärnor från Betlehem (foto: Daniel Bäckrud)

Det är stjärnor från Betlehem, ljusstakar i olivträ, som vi lottar ut. Två set med fyra finns. I jul kan de pryda ett kyrkkaffebord, ett matbord eller ett julkrubbebord, och nästa år kan de bli adventsljusstake om man vill!

Såhär är berättelsen om dem:

I Beit-Jala nära Betlehem bor Lubna. Hon gifte sig som femtonåring (inte så ovanligt bland palestinier) och fick tre barn, men blev snabbt också familjeförsörjare eftersom hennes man blev svårt sjuk. Sedan dess har hon städat och lagat fantastisk mat åt många svenskar på Svenska teologiska institutet och Bildas studiecenter i Jerusalem. Det är inte helt enkelt nuförtiden, eftersom hennes tillstånd att passera muren måste förnyas hela tiden och ibland dras in utan förklaring. Så Lubna har lärt sig att arbeta i olivträ också. Hon har gjort skålar, julkrubbor (vem vill inte ha en lokalproducerad julkrubba i naturmaterial?) och ljusstakar i olika modeller, inklusive de här stjärnljusstakarna. En hälsning från Betlehem i jultid alltså!

Tävlingen är öppen till söndag kväll den 12 december. Sedan hör vi av oss till två vinnare för att be om deras adresser och postar fyra stjärnor var till dem!