Stjärnor från Betlehem — utlottning

Det har blivit dags för Kyrkkaffebloggens första tävling! Eller egentligen bara utlottning — för det enda du behöver göra för att delta är att skriva en kommentar (”jag vill vara med i tävlingen” räcker fint, men vill du vara lite kreativ så skriv en rad ur en julsång med ordet ”stjärna” eller ”Betlehem” i) här nedan i kommentarfältet.

Stjärnor från Betlehem (foto: Daniel Bäckrud)

Det är stjärnor från Betlehem, ljusstakar i olivträ, som vi lottar ut. Två set med fyra finns. I jul kan de pryda ett kyrkkaffebord, ett matbord eller ett julkrubbebord, och nästa år kan de bli adventsljusstake om man vill!

Såhär är berättelsen om dem:

I Beit-Jala nära Betlehem bor Lubna. Hon gifte sig som femtonåring (inte så ovanligt bland palestinier) och fick tre barn, men blev snabbt också familjeförsörjare eftersom hennes man blev svårt sjuk. Sedan dess har hon städat och lagat fantastisk mat åt många svenskar på Svenska teologiska institutet och Bildas studiecenter i Jerusalem. Det är inte helt enkelt nuförtiden, eftersom hennes tillstånd att passera muren måste förnyas hela tiden och ibland dras in utan förklaring. Så Lubna har lärt sig att arbeta i olivträ också. Hon har gjort skålar, julkrubbor (vem vill inte ha en lokalproducerad julkrubba i naturmaterial?) och ljusstakar i olika modeller, inklusive de här stjärnljusstakarna. En hälsning från Betlehem i jultid alltså!

Tävlingen är öppen till söndag kväll den 12 december. Sedan hör vi av oss till två vinnare för att be om deras adresser och postar fyra stjärnor var till dem!

11 reaktioner på ”Stjärnor från Betlehem — utlottning”

  1. Jag fullkomligt älskar ALLA böckerna i serien och har köpt många (för egna pengar) och haft som vinster till Hela Världen. Jag blir så harmonisk att läsa Kyrkkaffe – om alla goda människor med engagemang! Julkram till er alla – många som ni/vi behövs….

  2. Gerd Bergkvist

    Du stjärna över Betlehem,o, låt ditt milda ljus
    få lysa in med hopp och frid i varje hem och hus.

    Fin bokserie med gott bröd och god mat.

  3. Hittade just bloggen och läste om Juntorna 🙂 Man kanske skulle starta en? Sy-varianten alltså 🙂
    Och, vilka fina stjärnor!

  4. Sara Hafström

    Oj, vad fint! ”Du stjärna över Betlehem, åh, låt ditt milda ljus få lysa in med hopp och frid i varje hem och hus”

  5. Jag har länge letat efter en vacker julkrubba till min familj, så jag studsade till när jag läste om kvinnan iBetlehem som tillverkar sådana. Tänk att få tända ett ljus i adventstid och tänka på att stjärnan lyste över just det här olivträdets förfader för två tusen år sedan!
    Därför vill jag gärna vara med i tävlingen.

  6. Pingback: Stjärnvinnare | Kyrkkaffe

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.