Knäckebrödscookies

Knäckebrödscookies (foto: Magnus Aronson)

När det är en bok på gång hamnar jag alltid förr eller senare i något slags kreativ förvirring och börjar tänka ”men borde man inte kunna göra SÅ också?” — och det lustiga är att det brukar uppstå väldigt goda saker då. Någon hade sagt att man kunde blanda krossat knäckebröd i småkakor, och eftersom jag just hade kommit på (igen!) hur gott det är med råg var jag ju tvungen att testa. Varsågoda! Osannolikt, överraskande, underbart.

Den som är en fena på att baka drömmar kan förstås behandla degen på det viset. Vi andra kan grädda stora, platta, ganska spröda cookies som är lika goda.

ca 35 kakor
Ugn: 175º, 13–15 minuter

2 dl strösocker
100 g smör
1 dl matolja
1 msk vaniljsocker
1 tsk hjorthornssalt
4 dl vetemjöl
2 msk potatismjöl
2 dl krossat knäckebröd
50 g hackad mörk blockchoklad

Rör socker och smör pösigt. Blanda i oljan och sedan övriga ingredienser. Klicka ut smeten glest på plåtar täckta med bakplåtspapper. Grädda kakorna i 175 grader varm ugn i 13–15 minuter.

1 reaktion på ”Knäckebrödscookies”

  1. Knäckebrödscookies! Jag bakade kakorna i helgen på havreknäcke de blev jättegoda, tog med mej de som var kvar till jobbet i går och de försvann omgående. Kul och annorlunda kaka – jag kommer att baka den igen.
    Tack Anna !

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.