Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Hälsning från Björnligan

Av Posted on Inga taggar 0

De senaste veckorna har jag blivit lite bortskämd med roliga paket i postfacket, för jag håller på med att samla ihop material till fotograferingen inför Värma en liten — stickat och virkat för all världens bebisar och Restvärme — stickat och virkat av det som blev över, och Anita och Marie och Knapp Anna och några andra stickar efter de mönster som jag har fått från olika håll och skickar underbara saker till mig.

Magnus Gabriel i tomtedräkt (foto: Daniel Bäckrud)

Men igår fick jag ett mjukt paket med en helt annan liten överraskning.

Majly Berg är med i Björnligan i Lidköping, en grupp syn- och hörselskadade handarbetare som började i Röda Korsets regi men som nu mest stickar nallar till sin hemstads ambulans och akutmottagning för att alla barn som råkar ut för något ska ha en nalle att krama. De var med i Kärlek, nål och tråd, och för några veckor sedan skickade jag Värma varandra till Majly eftersom hennes beskrivning till nallen Magnus Gabriel är med i den boken.

Nu fick jag en ny Magnus Gabriel — i tomtekostym! Visst är han stilig?

Majly skriver på ett brevkort med en liten guldblomma: ”Hej Anna! Tack snälla du för den fina boken jag fått. Skickar en liten julnalle som kan pigga upp i julbrådskan. Varma hälsningar till hela redaktionen!”

Björnligan i Lidköping (foto: privat)

Och så fick vi en hälsning från alla i Björnligan också. Med många björnar. Majly sitter i den andra stolen från vänster.

Så glad kan man få bli en alldeles vanlig dag på jobbet!