Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fruktsallad i Hidinge

Av Posted on Inga taggar 0

Foto: Magnus Aronson

I förrgår spelade Ingeborg, Annette och jag en konsert tillsammans i Hidinge gamla kyrka utanför Örebro. ”Sju kvinnor och en sloven” hette programmet, och det låter kanske inte helt seriöst, men vi spelade alltså mest musik av kvinnliga tonsättare, och det är något av det roligaste man kan ägna sig åt när man inte bakar eller redigerar recept!

Efteråt stod ”kyrkgruppen” på gräsmattan och serverade fruktsallad med äpplen, päron, bananer, vindruvor, hallon och säkert ännu mer. Somrigt och mycket gott!

— Vi har papperstallrikar och plastskedar i år, berättade en av de ansvariga, för förra sommaren hade vi tagit hit riktiga skedar och tallrikar men gissat fel på hur många som skulle komma. Jag tittade in i kyrkan när konserten skulle börja och insåg vårt misstag. Vi skulle inte hinna få fram mer. Så efteråt fick jag hälsa alla välkomna och säga att ni som hör ihop får dela på en tallrik och en sked! Det gick bra på det viset också, men i år tog vi hit ordentligt med papperstallrikar och plastskedar!

Så talar ett riktigt kyrkkaffeproffs, eller hur?