
Kersti Jonsson, som jag lärde känna när jag intervjuade henne till Brödglädje, bjuder in till bakningskurs i sitt vedugnsbageri om några veckor. Det är många som har lärt sig surdegsbakning av henne under de år hon har hållit på — bland andra Kerstin Englund på Hara Gård där vi hade kyrkkaffebakningsdag i höstas. Såhär skriver Kersti om sin kurshelg:
Kursen riktar sig till hemmabagare. Fredag kväll tänder vi eld i den vedeldade stenugnen och förbereder degarna för det stora baket på lördagen. Då ska vi baka med skållning, kalljäsning och surdeg. Du får vara med och knåda rejäla degar och njuta av mängder av nygräddat bröd. Väl hemma kan du fylla frysen med härliga surdegslimpor, baguetter och dinkelbullar.
Tiden är viktig när man bakar. Degar som vilar länge, ger smakrika och hållbara bröd. Att grädda bröd i vedugn ger ytterligare en dimension åt bakningen.
Plats: Kaxås Vedugnsbageri
Tid: 24–25 februari
Fredag 17.00–20.00, lördag 8.00–17.00
Pris: 1850 kr
Övernattning: se www.offerdal.se
Mat: fika och sopplunch ingår, frukost serveras här för 50 kr
Ta med dig förkläde och lämpliga inneskor
Anmälan till jonsson.kersti[at]gmail.com
En varm rekommendation alltså!