Den fantastiska lådan

I vintras gjorde jag slag i saken och började prenumerera på en låda från CrowdFarming.

Den kommer en gång i månaden, och den variant som jag valde innehåller ungefär tre kilo frukt och grönsaker som skördas nästan mogna och packas direkt åt dem som har beställt. Första gången innebar det avokadofrukter, små bananer, apelsiner och citroner, och andra gången kom det inga bananer men däremot satsumas. Den låda som ska komma nästa vecka innehåller en liten förpackning blåbär tillsammans med avokado och citrusfrukter.

Anledningen till att jag började prenumerera var att jag har märkt att det ekologiska får mindre och mindre plats i de affärer som finns där jag bor, att en bekant har berättat så glatt om sina lådor och att CrowdFarming i sin reklam har berättat att de odlare som odlar ekologiskt nere i Europa har fått allt svårare att sälja sina skördar.

Är det dyrt?

Det är ganska mycket pengar, men inte om man tänker på hur viktigt det är för vår framtid att ekologisk odling fortsätter att utvecklas.

Är det bra?

De avokadofrukter som har kommit i mina lådor hittills är de absolut finaste och godaste jag har sett och ätit någon gång. Citrusfrukterna och bananerna har också varit goda. Eftersom det har varit många citroner har jag kokat ett par omgångar citrusmarmelad av lådinnehåll blandat med apelsiner och lime som jag har fått i matsvinnslådor, och det har blivit så otroligt gott och en bra present.

Kommer jag att fortsätta?

Minst några månader till!

Och nu kommer mitt citursmarmeladstrick från förra veckan — jag är bara generad att jag inte kom på det tidigare: när man skär apelsiner och annat till citrusmarmelad gör man det naturligtvis på en mindre skärbräda som man placerar på en laminerad bricka eller på en plastbricka. På det viset hamnar all fruktsaft som rinner ut bara på brickan och kan enkelt hällas över i marmeladgrytan då och då.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *