Vacker musik i Lund på söndag

Slingan på bilden här ovanför är något av det vackraste jag vet. Och jag är inte ensam om att vara helt såld på den — den är en favorit för altviolinister överallt i världen (där det finns altviolinister alltså). Med den ackompanjerar vi en kör som sjunger texten ”O Guds lamm” (fast på latin), och det är en av satserna i Gabriel Faurés Requiem. Som för övrigt är mycket, mycket vackert rakt igenom!

söndag, den 24:e mars vid 18, är jag med och spelar det i Västerkyrkan i Lund. Kerstin Hugosson dirigerar, och en hel rad körer sjunger: Lunds Allmänna Sångförening, Ringsjö kyrkokör, Alta Bastanta och Helgeandskyrkans kör. Vi som spelar är altviolinisterna, cellisterna och basisten ur Cappella Lundensis tillsammans med två hornister, en harpist och en organist.

Välkommen!

Och du som inte är i Lund eller har annat för dig i Lund kan ju lyssna på en inspelning, till exempel den här:

3 reaktioner på ”Vacker musik i Lund på söndag”

  1. Håller med!!! Både om slingan o hela rekviet. Tyvärr nog ca 30 år sen jag fick va med o spela. In paradisi ska inte glömmas heller.
    Måste bara passa på att tipsa om ett annat supervackert och ganska okänt stycke som jag nyss deltog i. Kräver dock en god pianosolist, tipsa din ensemble.
    Gerald Finzi: Eqlogue för piano o stråkorkester. lyssna!

    Hälsningar K

    1. Men vad roligt att du nämner just det stycket! En pianist som jag intervjuade för kanske 15 år sedan berättade om det, och jag har drömt om det sedan dess. Nu har jag föreslagit det några gånger i vår orkester — vi ska spela med en pianosolist i höst, det gör vi inte så ofta. Hoppas få vara med och spela det någon gång någonstans!

  2. Kul att du kände till det. Hade konsert i söndags. Många av oss i orkestern har verkligen blivit ”golvade” av finzi och det var oxå väldigt uppskattat av åhörarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.