Lite mer mönsternostalgi

Det kommer in mycket som är roligt till SAM-hjälps second hand-butik i Jönköping, och Inger sorterar och sorterar och ser till att lägga ut mycket av det som har med textil att göra i olika Facebook-grupper för att öka chanserna att hitta köpare.

Så idag blir det en riktig liten modevisning!

Allra chicast är förstås damerna här ovanför i tröjor och mössor med grafiskt mönster.

Och det här har nog också varit högsta mode — inkamönster! (Lägg märke till att det inte heter set eller sätt vid den här tiden utan garnityr!)

Kapuschong och sparkbyxa är ju också alldeles underbara ord. Här ska man kombinera ett slätt garn med ett fluffigt — det var nog lite nytt och spännande.

Man kan också virka en jumper.

Eller sticka elegant gubbiga cardigans till barn och vuxen.

Här är en pullover som finns i barnstorlekar, damstorlekar och herrstorlekar.

Och en herrkofta med både flätor och fickor.

Nu sparar jag resten till en annan dag, eller kanske två andra dagar, men du som är intresserad av något eller flera av häftena kan höra av dig, så sätter jag dig i kontakt med Inger! Det kan hända att de redan är sålda, och då får vi ju nöja oss med att ha sett dem såhär. Jag tycker att alla ansikten ser så optimistiska ut, fulla av framtidstro!

1 reaktion på ”Lite mer mönsternostalgi”

  1. Helt underbara! Min syförening fick några liknande häften ihop med en massa annat material från ett dödsbo för några år sen och när finns en stickad baddräkt till lillan och en stickad bikini till mor!
    En av damerna, född -36, mindes hur hon som liten hade beundrat sina något äldre grannflickor som hade sådana bikinis.
    Jag undrar hur bra de satt efter ett bad? Eller om de var mest lämpade för att sola i?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.