Hur går det med insamlingen på Öland?

Det är så roligt att så många har uppmärksammat den Ukraina-insamling som Svenska kyrkan på Öland arbetar med, och förstås att så många vill vara med!

Bild: Anna Lundin Leander

Anna skriver:

Tack vänner! Det kommer paket från er nästan varje dag nu! Igår packade jag och min dotter ungefär 30 babypaket som skickas till Ukraina efter midsommar. Vi har — och behöver! — kläder till många fler babykit.

Men just nu saknar vi BABYVANTAR! Om någon vill sticka eller virka så tar vi väldigt gärna emot vantar för nyfödda! Det är förvånansvärt svalt i skyddsrum nattetid. Använd det garn du har! Vi behöver just nu VOLYM först och främst. Det är så stora behov! Gör av det du har! Vi sprider omtanke och hopp tillsammans. Varje par vantar betyder ett färdigt babypaket …

Vi behöver också koftor eller tröjor.

Vi tar emot hela babypaket eller de delar du kan skicka oss! Allt behövs och allt kommer fram! Varje plagg gör skillnad!

Bild: Anna Lundin Leander

Och vi har inget stoppdatum! Vi håller på kontinuerligt. Vi samverkar med Operation Change och ett gäng volontärer i Nybro. Vi brukar få med våra lådor relativt snabbt, gratis och med blixtsnabb feedback. Jag blir rörd när jag ser ukrainska mammor på bild med våra babykit i famnen. Det når fram!

Skicka till
Svenska kyrkan
Östra Kyrkogatan 9
38731 Borgholm

Märk paketet: Ukrainainsamlingen/Anna Lundin Leander

Om du är på Öland i sommar kan du lämna in ditt bidrag på pastorsexpeditionen i Borgholm — kontrollera bara öppettiderna först!

***

Tack Anna!

3 reaktioner på ”Hur går det med insamlingen på Öland?”

 1. Så uppmuntrande när fler sluter upp till arbetet så det blir färdiga kit.
  Vilken glädje att vara många🤗

 2. Nyfiken vilka stl/ ålder på kläderna tar ni emot. Har lite babyplagg gjorda som behöver nya hem. Svara gärna till epost

  1. Hej Erica!

   Vad fint! Till babypaketen samlar gruppen på Öland in babykläder i storlek 50 cl, men de tar också emot kläder i alla andra storlekar! Har du möjlighet att märka dem med storlek så går sorteringen och packningen snabbare.

   Hälsningar,

   Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.