En liten nyhet: tre häften med favoritbeskrivningar

Dags för något som jag aldrig har gjort förut!

Det finns ju inga hjälpstickningsböcker kvar att köpa i bokhandeln. Carol är så jättesnäll och letar efter böckerna åt mig när hon går i second hand-butiker, men det är mest receptböckerna som dyker upp där. Kanske är det så att de som har stickböckerna vill behålla dem? Det kan jag ju inte vara ledsen för.

Så när jag skulle åka till Hagakyrkan i Örebro funderade jag på vad jag kunde göra för att de som ville skulle kunna få med sig något hem.

Vid flera tidigare tillfällen har jag fått höra att det är en del som inte tycker om att hämta beskrivningar på en blogg, att utskrifterna blir fula och röriga eftersom layouten inte är gjord för papper, att alla inte har skrivare, att alla inte använder dator på det viset … Helt relevanta hälsningar förstås. Därför har jag gjort i ordning några av beskrivningarna så att man kan skriva ut dem på A4-papper som man sedan viker så att häftena blir A5. Under pandemin gjorde jag till exempel Easy Peasy Beanie på det viset så att jag kunde skicka med den som inspirationsbeskrivning i de garn-och-chokladbit-kassar som några diakoniarbetare delade ut i pastoratet där jag arbetade då.

Men jag har ingen färgskrivare eller kopiator nu och arbetar inte på något ställe där jag har tillgång till något sådant.

För ett par veckor sedan bad jag ett tryckeri som ligger två kvarter bort här på Limhamn att trycka små upplagor åt mig.

Något krånglade där, så häftena blev inte klara innan jag åkte till Örebro, men nu har jag varit och hämtat dem.

Easy Peasy Beanie är en mycket, mycket enkel beskrivning. Stor stil, lättläst, fyra sidor.

Du som har böckerna vet att den här modellen finns med i en av dem. Den skiljer sig också från de andra två på det sättet att jag inte har hittat på den själv. Antagligen är den också dem mest spridda eftersom den har varit publicerad i flera tidningar här i Sverige. Men nu finns den alltså i den här formen, på stadigt papper med lite blänk!

Två trådändars lilla kofta är delvis en beskrivning och delvis ett koncept kan man väl säga.

Här har jag bara med en storlek för att det ska vara enkelt att läsa. På baksidan finns tips om de variationer som jag har publicerat. (Finns det efterfrågan skulle jag nog kunna göra ett häfte med ett par olika storlekar snart.)

Mössan Omtanke är den nyaste beskrivningen, och till den finns det steg-för-steg-bilder genom hela den lite ovanliga processen, så fastän den på sätt och vis är mycket enkel (bara räta maskor, ökningar och minskningar plus sammanfogande avmaskning och upplockning av maskor i kant — inte svårt) blev det här häftet tolv sidor.

Såhär ser det ut.

Små upplagor kostar mycket per exemplar jämfört med stora, och jag har inte möjlighet att riskera någon större summa nu.

Därför blir självkostnadspriset för de tre häftena inklusive moms och porto 75 kronor.

Vem vill ha?

Skicka din adress till mig på adressen annabraw[snabel-a]gmail.com så kommer det ett A5-kuvert med tre häften och en faktura!

Vill du ha häftena som pdf i A5-format och skriva ut dem själv går det också bra — då blir det den symboliska summan 25 kronor, och jag skickar dem till din e-postadress.

Kan man beställa bara ett häfte, eller fler av samma? Ja, det borde gå bra — hör av dig så ska jag lista ut vad det går på.

Om det finns efterfrågan skulle jag nog kunna göra fler sådana här häften — du som har en favorit och skulle vilja ha den i häftesform (kanske för att ge bort den?) får gärna skriva en kommentar eller skicka ett meddelande!

P.S. Alla de här tre beskrivningarna går alltså att komma åt gratis här på bloggen, och då får man stå ut med att läsa från skärmen eller göra egna utskrifter som kanske inte blir så snygga. Häftena innehåller egentligen inte så mycket nytt mer än att jag har redigerat texten lite och lagt till några kommentarer och idéer!

6 reaktioner på ”En liten nyhet: tre häften med favoritbeskrivningar”

  1. Jag vill gärna ha dem! Skriver gärna ut själv så jag tar dem i PDF-format. Suveränt när någon behöver något enkelt men praktiskt och snyggt att göra!

  2. Kerstin Björnkleven

    Jag har följt dej sen du gjorde böckerna du är så duktig kram från Kerstin Björnkleven Bjuv

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.