Dags för mösstickning igen?

Det kom ett så jättefint meddelande från Kerstin för ett tag sedan:

Nu har det gått mer än två och ett halvt år sedan vi pratade om din fina mössa Omtanke. Vill bara säga att jag tycker jättemycket om mössan, den är så kul att sticka. Håller just nu på med en omgång till Slättmissionen i Stenum/ Skara. Tack för Omtanke!

Det är alltså den här mössan Kerstin skriver om:

Mössan Omtanke stickad av Måd. Det är hennes man som visar den. Bild: Måd Östberg

Mössan Omtanke är en modell som jag faktiskt är väldigt nöjd med själv också. När jag har visat den på Online Stickcafé på Facebook är det alltid en som påpekar att den liknar en gammal modell från slutet av 1800-talet, men jag hade inte sett den modellen när jag kom på det här konceptet, det är verkligen original från min garnhjärnas vindlingar. Beskrivningen finns på flera ställen, till exempel här.

Du som vill får gärna ta Kerstins meddelande som en knuff inför den här vintern — det kan kanske passa att sätta igång nu? Måd, som har stickat mössan på bilden här ovanför, har stickat många exemplar till hemlösa i Västerås och säger att de verkligen uppskattar modellen, att den sitter bra och värmer öronen bra.

IKEA:s Fabel-nalle har fått sin egen version av Mössan Omtanke. Bild: Kerstin Wykberg

Och här kommer en liten bonussak: Kerstin har gjort en version i en storlek som passar till den lilla Fabel-nallen från IKEA, den som så många hjälpstickare arbetar med! Här finns den beskrivningen.

Och en hälsning till från Kerstin:

Vi hade inspirationmöte med Händer för andra länder. Då visade jag sex stycken Omtanke-mössor, och alla tyckte modellen var superbra, den sitter ”som en smäck”. Hälsningar från ett nästan sommarvarmt Trollhättan!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.