På med ulltofflorna

Tant Kofta (Lotta Blom heter hon också) har gjort något så fantastiskt igen!

Bild: Tant Kofta

För några år sedan började hon samla in pengar till organisationen Plan International med hjälp av Den runda filten, en filt som hon hade formgett och skrivit beskrivning till. Det hjälpte nog också att hon (och kanske några vänner) hade stickat så otroligt vackra visningsexemplar och att hon hade tagit så fina bilder. Och att många i stickningsvärlden känner igen en fin idé när de ser den. Det fanns inget ”säkerhetslås” i projektet — den som hämtade beskrivningen på Lottas webbplats hade själv ansvaret för att också sätta in en gåva till Plan International. Och det blev succé!

Nu har hon gjort en beskrivning till ulltofflor som man först stickar (viktigt att man stickar i ren ull och att den inte är superwash-behandlad) och sedan valkar.

Såhär skriver hon på sin webbplats:

#påmedulltofflorna

Vi lever i oroliga tider med klimatkris och krig i Ukraina som förutom allt mänskligt lidande för med sig höjda el och oljepriser. Jag har länge funderat över om vi verkligen måste gå lättklädda barfota med t-shirt inomhus på vintern här i kalla Sverige. Jag tycker vårt klimat säger till oss att ta på oss varma kläder (ull så klart) och sänka inomhusvärmen en aning för att spara på resurserna.I en varmare inomhusklädsel kommer tofflan in som en självklar fotbeklädnad. 

Av den anledningen startar vi #påmedulltofflorna!

Så här går det till:

Du får mönstret #påmedulltofflorna av mig mot att du sätter in valfri summa till UNHCR som använder pengarna att hjälpa de krigsdrabbade i Ukraina.

1. Ladda ner mönstret genom att klicka på bilden med tofflan.

2. Bidra med en summa till UNHCR. Klicka på UNHCR-symbolen så kommer du till insamlingen. Du kan välja mellan att swisha eller betala med kort.

3. Sticka tofflor! Det blir fina julklappar! Garn och sulor (förebygger halkrisken) hittar du längre ner på sidan.

4. Visa gärna dina tofflor på Instagram eller facebook använd #påmedulltofflorna och #nuvärmervivarandra så många får syn på vad du gjort. 

***

Hoppas att det blir riktigt mycket till UNHCR av det här initiativet!

2 reaktioner på ”På med ulltofflorna”

  1. Hej Katharina! Den rosa och vita mössan — om du kommenterar det inlägg där du ser den så kan jag försöka se om det finns en beskrivning! Hälsningar från Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.