Ett större bord

Å, nu har det gått många tomma dagar här på bloggen igen. Det beror på att min konstiga sjukdom gav sig på mig för fjärde gången i år.

Det har varit så enormt tröttande och omvälvande trots att jag har råkat ut för detta i ungefär tio år — skillnaden är att nu är det tätare (i början var det bara ungefär en gång om året) och att jag vet mer om vad det är som händer (hjärtsäcksinflammation och lungsäcksinflammation med ovanliga symptom). Men ingen vet varför det händer.

Det som jag ändå är så tacksam för är att jag inte har behövt ställa in särskilt mycket — en del projekt har blivit försenade, men tidningar har kommit ut nästan i tid, alla konserter har gått att genomföra, och jag blev tvungen att ställa in ett föredrag, men det var för att jag blev förkyld och tappade rösten helt och hållet en helg i oktober.

Så den här tidningen blev också klar i tid:

Det var förstås väldigt mycket tack vare formgivar-Maria som det gick — hon tog ansvaret för att kontrollera de sista korrektursakerna när jag inte orkade, och tryckeriet fick filen precis när den skulle komma.

Det här är nog ett av de nummer som ligger allra närmast mitt tidigare arbete med mat och recept hittills. Agneta och jag har gjort ett reportage på Matmissionen, Skåne Stadsmissions butik på Mobilia i Malmö (de fina bilderna, inklusive framsidesbilden, har Ronnie Kronblad tagit), och jag har intervjuat Philemon Okeyo i Nairobi och Souraya Hammoud i Akkar om hur kriget i Ukraina påverkar tillgången till mat i deras hemländer. Magdalena Wernefeldt har gjort en jättefin intervju med två av medarbetarna på Wereldhius i Haag där papperslösa migranter kan få rådgivning och stöd och där de själva lagar lunch flera gånger i veckan. Och i enkäten berättar många som arbetar med stöd till människor som lever i utsatthet om vad de har sett den senaste tiden och vad de gör.

Jag är så glad att ha fått göra ett sådant nummer och hoppas förstås att många vill läsa det när det kommer ut!

Vill du ha ett exemplar med posten, eller kanske en bunt för att dela ut till vänner eller använda i en grupp, kan du skriva i kommentarfältet eller höra av dig till mig: annabraw[snabel-a]gmail.com.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.