Mössbesök

Nu har Marita och Ingrid träffats!

Marita var ändå i närheten av Skara och passade på att svänga in och se Ingrids arbetsplats.

Liten mössa passar också fint på docka! (Tillägg dagen efter: Marita berättar att hon visar just den här mössan därför att den är virkad i samma färger som Tanzanias flagga. Att jag inte såg det!)

Sortering pågår alltid, alltid, alltid hos Ingrid.

En del av de senast uppackade mössorna den dagen. Är det någon som känner igen några av sina?

Det har blivit många avier, uthämtningskoder och paketuthämtningsturer för Ingrid i sommar. Här är det som just hade burits in från bilen när Marita var på besök.

Och såhär sorgliga och otroligt vackra hälsningar kan komma med mössorna ibland.

Ingrid hälsar att det (i torsdags, kanske igår också) har kommit ytterligare några paket som hon inte har hunnit hämta ut än och att hon vill räkna in innehållet i dem innan hon berättar hur många mössor det blev totalt.

Och Marita och Carl funderar för fullt på hur de ska kunna maximera mössutrymmet i sin packning när de reser till Tanzania inom kort.

Här är en bild från i våras när Marita tog initiativet till insamlingen. Såhär ser känguruvården på Bunda-sjukhuset ut (och mamman har godkänt att vi använder bilden för att berätta). Det är inte så lätt att ha tvillingar ens när de är riktigt, riktigt små! Men får de börja såhär, med nästan ständig hudkontakt och med mössa på huvudet, så har de mycket bättre chans att klara sig och må bra och växa.

Mössorna som de har på sig kommer från en insamling som vi gjorde för några år sedan, inför Maritas arbetsperiod på Nkinga Hospital i en annan del av Tanzania. Några av de mössorna kom inte med till Nkinga då, utan Marita tog med dem när hon flyttade till Mara förra året och började använda dem på Bunda-sjukhuset.

Och nu blir det alltså påfyllning där.

Hurra för alla er som har varit med och bidragit till detta!