Det händer bra saker i Kalmar

Den här bilden har jag lånat från den Facebook-sida som ICA Maxi i Kalmar har. Första gången jag lånar en bild från en ICA Maxi-butik! Men de berättar ju om något som är så bra.

Såhär berättar de:

I veckan var fantastiska Stadsmissionen hos oss och hämtade mat, som fungerar fint att äta, men som vi av olika anledningar inte kan sälja. Det kan vara varor som är kantstötta eller något med kort datum. Ungefär 150 matkassar i veckan blir det som går till familjer i vårt närområde som behöver den hjälpen.

När jag arbetade i Kalmar var en del av mitt arbete att se till att det fanns bra informationsmaterial om diakonin i stan, och diakonerna arbetade med de här matsvinnskassarna. Efter ett tag upptäckte de att en del av mottagarna inte visste vad de skulle göra när de fick fint fryst kött (och bristen på idéer berodde inte på vegetarianism …), och då började de planera för en matlagningskurs. Jag hoppas att den har blivit av!

Det behövs många initiativ både för stöd till människor som lever i utsatthet och för att ta vara på all fin mat som slängs. Det behövs många fler! Så jag fortsätter nog att uppmärksamma sådana här bra idéer när de dyker upp och att hoppas att butiker och organisationer på andra platser också ska göra något.

Heja ICA Maxi i Kalmar och Kalmar Stadsmission!