Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Ytterligare lite ut-och-in

Här är den lilla uppifrån-och-ner-koftan med slätstickningen vänd så att avigsidan är utåt, en variant på Två trådändars lilla kofta. Som ni ser fick jag två nystan som inte riktigt hade samma färg … så det får bli en till innan jag skriver ut beskrivningen.

Då ska jag nog sätta knapphålen ett snäpp tätare. Jag tycker att det är lite knepigare med koftor som har resår än med dem som har rätstickade kanter, för när det är resår vill man ju att sista knapphålet ska få en bra placering där, och när det är rätstickad kant spelar det inte alls så stor roll. Om jag sätter dem tätare här kan jag hamna rätt på slutet och koftan kan samtidigt få lite bättre proportioner.

Eller?

Saker man kan ägna oproportionerligt mycket tankeverksamhet åt …

Garnet är Lauri från Kehrä, ett finskt märke som jag brukar köpa i lågprisvaruhuset i Seas gamla lokaler vid en av infarterna till Kosta. Det är ganska likt Järbos Raggi men kanske lite mindre, hm, fluffigt?

Modellen är mycket lik Koftan Toftanäs, men alltså med slätstickningen vänd utåt. Koftan Toftanäs stickade jag i ett tunnare garn från en liten garnproducent nära Hallsberg.

Ni är ganska många som har skrivit på olika ställen att ni gärna vill ha beskrivning. Roligt! Är det någon som har ett namnförslag?