Ögonblickets efterrätt

Helen tog med mig till ett litet café i en pytteliten stad i Bourgogne för att vi skulle äta crêpes. Men mannen som gräddade crêpes var inte där när vi kom, och vi fick snabbt välja något annat från den korta menyn.

Dessert du moment — vilket namn! — var körsbärssoppa smaksatt med rosmarin och i sällskap med ett litet glas pistage-och-mascarpone-kräm.

Kanske var det lockförsedda glaset den största behållningen av det hela. Så skulle jag också vilja servera bärsoppa! Och på det viset kan den stå i kylskåpet och serveras just på momangen.

Mascarpone med pistage? Det var gott, som mild smält glass, men kombinationen med körsbärssoppan var inget särskilt.

Körsbär och rosmarin? Bättre än jag trodde. Det får nog bli något eget försök någon gång när jag får tag på körsbär. Och då ska jag minnas en solig sommardag, en uteservering och en utflykt med en fin vän.