Här finns de

Karin, som var präst i Limhamns församling när jag kom hit, har blivit pensionär och bor inte i Malmö längre — men hon har desto närmare till Pergamus bokhandel i Ängelholm och arbetar som volontär där ibland.

Idag fick jag se den här bilden:

Pergamus bokhandel i Ängelholm. Foto: Karin Håkansson

Å vad jag känner igen den sortens bokhandelsinteriör — vänlig och välkomnande, och ett tecken på att personalen försöker se till att det som kunderna behöver finns, inte bara högar av den senaste deckaren och den senaste kändiskokboken. Hurra för alla bokhandlare som arbetar på det viset!

Men den här bilden gjorde mig ännu gladare:

Kyrkkaffeböcker och hjälpstickningsböcker. Foto: Karin Håkansson

Här har Pergamus nästan en hel hylla med böcker ur Kyrkkaffe-serien och hjälpstickningsböcker.

Nu är en del av dem slut på många håll, så när folk hör av sig och frågar efter någon brukar jag skriva till olika bokhandlarvänner och fråga om de har något exemplar kvar. Många av de mindre bokhandlarna kan tänka sig att posta ett paket ifall man är beredd att betala portot. Och jag blir så jätteglad om böckerna kommer till användning där de behövs!

Tack för bilderna, Karin! Tack också (igen) alla ni som har bidragit med recept och berättelser och dikter och tips och beskrivningar, och alla ni som hjälpte mig att provsticka och provvirka modellerna till hjälpstickningsböckerna!