Det hemliga tricket (en somrig potatissallad)

Det är ingen hemlighet att man får otroligt god mat när man hälsar på hemma hos min äldste bror och hans familj. Både han och hans fru satsar mycket på sina gäster (och, skulle jag tro, på fina och roliga måltider när ingen utom familjen är där).

Den här potatissalladen åt vi tillsammans i början av sommaren. Jag kom av mig med fotograferingen efter de här bilderna, så ni får tro mig när jag berättar att den skulle ha varit fantastiskt god att äta upp utan vidare reflektioner redan när den såg ut såhär men att den fick ytterligare en dimension med Fredrikas kapristrick: strax före serveringen friterade hon kapris i lite olja i en stekpanna på spisen, lät dem rinna av på hushållspapper och strödde dem över salladen. Krispigt och salt och helt osannolikt gott!

Det här fatet är perfekt för komplett-måltid-sallader: sedan la hon stekta halloumi-skivor hela vägen runt.

Bara lite senare fick jag, liksom så många andra svenskar, lära mig att den halloumiost som vi har blivit nästan beroende av kommer från jordbruk där det används otroligt mycket antibiotika och där djurskyddet inte alls är på samma nivå som i Sverige. Nu ser jag fram emot att prova den Sverige-tillverkade motsvarigheten, eldosten, istället!