Provstickning pågår

Det är så mycket som händer med olika beskrivningar hela tiden, både med gamla och med nya. Och det är så roligt!

Karin Louder Petersons hjärna är nog ganska lik min, i alla fall stickdelarna av den, för hon hittar på nya varianter hela tiden. Här är en där hon har kombinerat Två trådändars lilla tröja med knappar på axeln med lite mönsterstickning:

Inga-Lill Forsberg har stickat 19 (!!!) exemplar av Lilla tuffing-tröjan utan polokrage och utan halvvantemuddar nu. Och häromdagen tog jag mig äntligen tid att arbeta lite mer med beskrivningen, så nu finns det en ny version där okökningarna börjar först efter halsresåren. Är det någon som vill provsticka den så är det bara att höra av sig! Det finns också en koftvariant som ingen har stickat än.

Själv blev jag klar med Lilla tuffing-polotröjan förra veckan. Såhär ser den ut (den blev lite väl lång eftersom jag stickade det grå medan jag talade i telefon med en mycket god väninna):

Kragen knäpps utmed halsen och på axeln:

Och man kan förstås ha den halvt uppknäppt också:

Elisabeth Berndtsson har provstickat:

Och Lena Ohlén:

En modell som jag fortsätter att trixa med är den med luva. Såhär blev mitt första försök:

Gun-Britt Prue Carlsson fick prova beskrivningen, och hennes första exemplar blev såhär:

Sedan fick hon beskrivningen till koftan också, och den blev såhär:

Johanna Pettersson och jag håller på med att trixa med luvans form och storlek på varsitt håll, och hon har skickat två varianter som jag tror ska fungera på den storlek som har 59 maskor där okökningarna börjar. Själv hade jag en idé som visade sig fungera bättre om man räknar med en lite större storlek, 70 maskor där okökningarna börjar, och den är inte nerskriven än. Är det någon som vill prova Johannas luvor så är det bara att höra av sig!

Flera av Två trådändars-plaggen finns i två storlekar nu. Här har Karin Louder Peterson gjort en variant av Två trådändars lilla asymmetriska tröja.

Det här måste väl vara vad som på bloggspråk kallas en bildbomb — eller var det för ett par år sedan?

Hursomhelst, experimenten fortsätter nog, och det är fantastiskt roligt att så många vill vara med! Många fler än vad som syns här, förstås. Tack allihop!