Gästfrihet — med en vacker bild

I Lund finns det något som heter Lunds Missionssällskap — en organisation som har sina rötter i 1800-talets väckelserörelser och som har inskrivet i sina stadgar att den ska ge ut en tidning som berättar om dess arbete.

I våras blev jag ny redaktör för den tidningen. Uppdrag Mission heter den. Jag hade gjort några frilansinsatser för den förra redaktören, Marie Bosund, och när hon ville gå i pension kom hon på att jag kunde ta över.

Det finns en redaktionskommitté som ses en gång inför varje nummer och bestämmer ungefär vad som ska vara med i tidningen och som sedan läser den innan den trycks. Ansvarig utgivare är sällskapets ordförande. En gång om året föreslår redaktionskommittén teman för de kommande fem numren till styrelsen.

Vi gjorde ett nummer om Europa tillsammans, och i början av hösten gjorde jag ”mitt” första, ett om samlevnad (i betydelsen leva tillsammans). Nu är nummer 1 för år 2018 klart — det kommer ut redan i december — och det handlar om gästfrihet.

En av de intervjuer jag har gjort är med Maria, som många av er känner eller känner till. Hon berättar om garnmorskornas arbete i Finland — de gör startpaket till en del av de barn som föds utanför den sociala tryggheten där och som inte får de fantastiska moderskapsförpackningarna.

Jag hade föreslagit flera olika omslagsmotiv, men Anneli som är formgivare gillade inte dem. Istället letade hon upp den här bilden. Och den är ju perfekt, eller hur?

Snart finns tidningen att läsa både i tryckt form och på tidningsläsningssidan Issuu. Jag återkommer med en länk då!