Två trådändars lilla asymmetriska kappa

”Jag kunde inte riktigt släppa Två trådändars lilla kofta”, skrev Ann-Christin i Floby till mig häromdagen.

Och jag kände igen mig. Låter det lite fånigt? Men det är faktiskt sant: ganska många modeller som jag har provat eller konstruerat fortsätter att bearbeta sig själva någonstans inne i huvudet på mig och föreslå nya lösningar som jag måste prova. Det var till exempel så Två trådändars lilla tröja och Två trådändars lilla asymmetriska kofta (den beskrivningen är inte publicerad än, men Ann-Christin har provat den) dök upp. De är ju inte så dramatiskt olika originalet, men skillnaderna gör dem lite egna, och jag kunde inte låta bli att prova att sticka, och sedan kunde jag inte låta bli att publicera beskrivningen, och sedan har jag ju sett att andra också stickar dem.

Mycket prat före bilden idag, men: kanske är det ungefär samma ofrivilliga bearbetning som har drabbat Ann-Christin. Hon och hennes syster Annika är fantastiska på variationer — de har gjort massor av nya versioner av både Gare de Lyon-västen och Två trådändars lilla kofta.

Och idag: Två trådändars lilla asymmetriska kappa!

Upptill är den Två trådändars lilla asymmetriska kofta, fast med mosstickning på ett parti som är lika brett som det bredare framstyckets uppläggning, om jag ser rätt.

”Jag har använt ungefär två och ett halvt nystan av Rustas Helen”, skriver Ann-Christin. ”När armarna var färdiga ökade jag två maskor i var sida vart 6:e varv tills tröjan var klar.”

Visst blev den fin? Sätt igång och prova!

Uppdatering: beskrivningen finns här!