Nödrop från ett syriskt flyktingläger i Jordanien

Det här meddelandet kom igår i gruppen Raggsockor för Syrien på Facebook, och jag skyndar mig att skicka det vidare:
NÖDROP! Jag var i kontakt med Kotaiba Alabdullah, som arbetar i Zataari by tillsammans med Gaelle Gagoush, igår kväll. Han berättade att en snöstorm är på väg och med det naturligtvis minusgrader. Det blir ohyggligt för våra syriska flyktingvänner som bor i tälten i byn.
Han frågade om vi kunde hjälpa med att sponsra matpaket. Värmare har de flesta fått, men det behövs gas till dem. Jag tänker också på alla stickade kläder vi har färdigt ute hos alla er. Skulle vi kunna göra en insats redan nu? Inte vänta med att skicka i februari för att de ska komma fram i april. Det är nu det behövs.

Men allt hänger på ekonomi. Ett matpaket som är på 15 kilo och som räcker ett par veckor för en familj kostar ungefär 300 kronor. Gas är inte speciellt dyrt. Kan vi också få ihop till ett par flygbiljetter à 3500 kronor så vore det fantastiskt. Och en extra väska på flyget brukar kosta ungefär 800 kronor. Och man kan ha flera stora väskor, det har jag rest med förut :-). Allt för att få ner hjälp så fort som möjligt.
Vad säger ni? Finns det andra ideér? Är detta ens möjligt?
Känner du att det här vill jag absolut vara med på så kan du sätta in pengar på Swedbank konto 8424-4, 944 660 325-1 eller swish 123 440 70 78. Kontoinnehavare är Acting for Change, organisationen som Raggsockor för Syrien ligger under. Markera inbetalning med NÖDHJÄLP.
Sprid gärna detta till dem du känner. Ju fler vi är desto fler kan vi hjälpa.
Varmaste kramar från ett kallt och snöigt Västerås.
Anne

***
Det är inte riktigt klart med resan än, så Anne återkommer om när och hur man kan posta sockor och annat. Men matpaketsinköpen och gasinköpen kommer att bli av oavsett om hon reser dit eller inte, så du som vill och har möjlighet, sätt in ett bidrag direkt!
***
Anne har arbetat tillsammans med vänner i Jordanien i ett par år nu. 2014 var hon nominerad till tidningen Dagens utmärkelse Årets förebild, så det finns en stor intervju om arbetet att läsa här.
Och en liten film: