Mohammads fot

Det är ju tyvärr inte så att situationen för flyktingarna från Syrien har blivit bättre — man kan tro det när den uppmärksammas mindre i nyhetsrapporteringen.
Men här är en möjlighet att göra något konkret för några av dem.
Anne Collén som leder arbetet med Raggsockor för Syrien berättar:
Kotaiba (vår fantastiske medarbetare) berättade för mig att det strömmar in flyktingar från Palmyra [i Syrien till Jordanien nu]. De är fattiga och har inte mycket.

Det här är Mohammad. Han är 15 år. Han flydde med sina föräldrar från Palmyra till Jordanien när han blev träffad av en bomb för 25 dagar sedan. Hans fot skadades så svårt att den behövde amputeras. Pappan är med Mohammad på sjukhuset, mamman är i en flyktingförlägging i Azraq.
Jag har fått möjlighet att åka ner på en snabbvisit till Jordanien igen. Den 24–30 april åker jag ner för att bland annat planera ny mottagare av container, besöka Zataari med matlådor och sommarkläder och planera en resa till hösten.

Vill du vara med och stötta? Det finns två praktiska saker du kan vara med på:
Mohammads protes kostar ungefär 25 000 kronor.Matlådor kostar fortfarande 300 kronor per låda.
Vill du stötta så kan du sätta in pengar på Acting for Change konto 8424-4 944 660 325-1 eller swisha till 123 440 70 78. Märk betalningen antingen matlåda eller protes, så vet jag exakt vad det gäller.
När det gäller kläder så är det egentligen bara sommarkläder som gäller (och leksaker). Och jag har bara 30 kilo som jag kan ta. Så fortsätt att sticka och spara till hösten då vi räknar med att skicka en container.
Varma hälsningar
Anne