Experiment: en tröja med knappar på axeln

Vad tror ni om det här?
Det är Två trådändars lilla kofta på många sätt, fast i form av en tröja, och jag har flyttat knappkanterna från framstycket till ena axeln.
Först stickade jag den i ett ekologiskt bomullsgarn av färgväxande bomull från Tant Kofta:

(Ja, ni förstår hur frustrerande det är när bilden ligger alldeles rätt i mappen på hårddisken och sedan får för sig att vända sig här där det inte finns något vända-bilden-rätt-verktyg. Men i alla fall.)
Det här är ett ganska kraftigt garn, så de virkade "ärmsömmarna" är inte det mest lyckade — det hade varit mycket bättre att sticka dem på rundsticka (med magic loop). Och jag har inte lyckats välja knappar än — är det någon som har någon åsikt om dem? Ton i ton, kanske i trä, eller något mörkt, eller något färgglatt? Två stycken ska det vara.

Den här hamnade på rätt håll! Den är stickad i ett av Järbos mönstrade Big Verona-nystan, som på många sätt är perfekta till Två-trådändars-lilla-olika-modeller. Jag har undvikit de mönstrade tidigare eftersom ränderna på ärmarna blir bredare — det kanske inte gör så mycket?
Här kan man också se spåren av ett litet trick: det är ju inte jätteroligt att sticka aviga varv nertill för att få till en kant som ser rätstickad ut, så därför stickar jag fram och tillbaka (vänder i ena sidan) och syr ihop det pyttelilla sprundet med den sista trådänden när jag ändå ska fästa den. Fast här har jag inte gjort det än. Knappar saknas också, som synes, och det är den oknäppta knappslån som gör att tröjan ser lite skev ut.
Vad säger ni — är det dags för en beskrivning?