Anne på väg till Jordanien

Annes vänner bad henne att komma själv och vara med när de värmer upp flyktinglägret i Zaatari i Jordanien, och det gick att få tag i biljetter — så nu har hon åkt dit! Hon hann också få med sig varma kläder från stickande vänner och fyllde flera väskor. Såhär skrev hon i tisdags:
Hej!
Nu är det bestämt att jag ska åka ner till Jordanien redan på lördag natt och kommer hem igen onsdag kväll. Söndag och måndag kommer att gå till att besöka Zataari by och leverera matkartonger och varma stickade kläder. Jag åker ensam denna gång. Så mitt förslag att ni som finns i Västeråsregionen och har möjlighet att köra in stickade kläder till mig kan göra det fram till torsdag kväll. Fredag åker jag till Malmö. Finns det någon i den regionen som vill ge stickat till den här resan så kan jag skicka adressen jag finns på under fredagen. Jag kommer att be flygbolaget sponsra med extra väskor, så jag kommer att ta med så mycket jag bara kan. Ni kan också hjälpa mig genom att vakuumpacka det ni vill skicka med. Då får vi plats med mycket mer.

Varma hälsningar
Anne

Flera ryckte ut snabbt med paket. Här är sockor från Inga-Lill:

Och såhär ser vakuumförpackat stickat ut:

På fredagsmorgonen åkte Anne från Västerås mot Kastrup och skrev såhär:
Nu bär det iväg! Jag fick med allt som jag hade hemma. Tanken var att jag skulle vakuumförpacka allt, men dammsugaren blev överhettad efter två påsar. Det gick bra ändå. Kan tycka att det är otympligare med vakuumförpackat. Det är lättare att stuva socka för socka. Ja ja, jag kom iväg med allt. Det är det viktigaste. Jag fick hjälp av vår yngsta dotter till stationen. Utmaningen blir i Norrköping när jag ska byta. I Malmö möter vår äldsta upp och hon får också hjälpa mig till flygplatsen på lördag.
Jag har ännu inte hört något från Turkish Airlines om sponsring av två extra väskor. Brukar du be, så be en extra bön att den är generösa och att allt går bra med incheckningen. Tack för att ni gör det möjligt för mig att åka. Tillsammans gör vi skillnad.Kram Anne
Vintervädret gjorde resan krånglig, men när Anne behövde hjälp med väskorna dök det upp två änglar, Ted och Emmi från Kalmar:

När de fick höra varför Anne hade så mycket bagage gav de henne också ett bidrag till matpaketen.
Nästa gång vi hör något är nog utdelningen igång! Du som vill ge ett bidrag till matpaket och gasuppvärmning kan fortfarande göra det — läs här.