Mer fint från Moheda

Idag vill jag visa lite mer av det som kom i de fulla kassarna när jag var på sopplunch i Moheda! Karin, som lagade soppan och känner de flesta, har hjälpt mig att lista ut att det nog var Lillemor som kom med dem. Jag kände igen henne, och hon sa säkert vad hon hette, men det var så mycket som hände …
Allt var stickat till hjälpprojekt, och huvudsaken var att det skulle komma till användning, sa hon, så nu alstrar det värme på ett transitboende i Kalmar. Kalmar och Öland har ju tagit emot många eftersom det finns så många semesteranläggningar där, större och mindre, och eftersom de inte brukar vara så mycket uthyrda nu under hösten och vintern.

Den här bilden hamnar på fel håll fastän jag försöker vända på den. Men poängen är att när man stickar till hjälpprojekt är det alltid bra med "sobra färger", som Ulrica på Hjälpstickan uttrycker det. Allt behöver inte vara diskret, men det är bra med plagg som är det — då behöver ingen tveka att använda dem.

Och så är det förstås roligt med olika modeller på mössorna!

Någon sockstickare är jag inte, så den här idén — att sätta garnbanderollen om sockparet — hade jag inte sett förut. Riktigt konstruktivt tycker jag! Särskilt om det är viktigt att garnets tvättråd kommer med.
Och så ett par fiskarsockor. De passar många olika fotstorlekar (töjbara i sidled, har ingen häl men formar sig väldigt bra efter foten) och är extra välkomna på platser med kalla golv.

Två tröjor till skolbarn. Så många timmar av Lillemors arbete för någon som hon inte känner. Jag blir lite tagen varje gång jag ser något sådant här.
Tack, Lillemor, om det var du! Och har jag ändå fått fel namn, så hör av dig och rätta till det är du snäll.
Ni andra: jag önskar er en fin helg allihop!