Mössor bakom murar

Foto: Magnus Aronson
Foto: Magnus Aronson

Carol skickade ett fantastiskt reportage från Washington Post häromdagen. Tack, Carol!

Huvudpersonerna är Lynn Zwerling, en dam i 60-årsåldern, och en grupp interner på en anstalt nära USA:s huvudstad.

Lynn kan sticka, och hon lär gärna ut det. Dessutom har hon en teori som är att det är bra att arbeta med något praktiskt, arbeta tillsammans, arbeta med något användbart, arbeta med något som blir en påtaglig omtanke.

Efter lite tjat fick hon tillstånd att bjuda in till ett slags stickkurs på Dorsey Run Correctional Facility i Maryland.

Garnnystan och stickor räknas noga, alla måste komma i tid, den som uteblir får inte fortsätta. Reglerna är hårda.

Men resultatet är mjukt: de flesta interner som deltar lär sig verkligen att sticka, och de stickar mössor till sina barn och fruar och skriver brev att skicka med. De som vill kan också sticka till hjälpprojekt.

”En sticklektion som inte bara handlar om stickning — den ger empati, livskunskap och ansvarskänsla”, skriver Washington Post. Stora ord — men varför inte?

Läs reportaget här!

Om jag förstår saken rätt så har Lynn Zwerling haft en liknande kurs på ett annat fängelse tidigare. Här kan man läsa om den.

2 reaktioner på ”Mössor bakom murar”

  1. Carol Thuresson

    Tack Anna för att du översatte innehållet! Det var ett så fint initiativ i fängelset! Vilken härlig kvinna som säkert får sätta djupa positiva spår i dessa mäns liv! Mer mjuka paket!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.