Migrerande filtar

För ett par veckor sedan fick vi veta att det hade kommit in flera tusen filtar till Sticka & skicka VI. En av PMU:s medarbetare skulle ändå resa till DR Kongo och Panzisjukhuset, så hon tog med sig så många hon kunde. Resten ska få resa med container.
Igår kom det nya bilder från Elisabeth som är utvecklingschef på PMU. Så otroligt vackra filtar!

Den här sicksackfilten, till exempel. Vi brukar få höra att starka och klara färger är extra uppskattade bland småbarnsföräldrarna i DR Kongo — då måste det bli succé med den här!

Eller den här, gjorda av många, många, många sexkanter. Vilket monteringsarbete!

Eller den här med rutor som inte riktigt är mormorsrutor. Vilka färger!

Och här ligger flera filtar som precis har blivit uppackade och väntar på att få åka. Tre virkade och en stickad om jag ser rätt. Den med mycket gult i ser ut att vara en så kallad monsterruta, alltså en mormorsruta som bara fortsätter och fortsätter. Ett alternativ för alla oss som tycker att montering inte är det roligaste … Jag tror att den med en bred rosa rand är samma sort.

Sedan måste vi ju ta en titt på de fina breven också. Ni ska veta att de som packar upp filtarna blir så jätteglada när det ligger hälsningar i paketen! De gör arbetet så personligt. Det är verkligen värme ni skickar, på så många sätt!
Nu ser vi fram emot att få höra exakt hur många filtar det blev. Och att se bilder från Panzisjukhuset när filtar delas ut, såklart!
Det finns mer att läsa om Panzisjukhuset och läget i DR Kongo under tiden — här till exempel!