Ann efterlyser stickor och virknålar

Knappar behövs! Foto: Magnus Aronson
Knappar behövs! Foto: Magnus Aronson

Här kommer en liten efterlysning från Ann som bor i Eskilstuna:

Röda Korset ordnar sysselsättning för människor på flyktingförläggningen i 016-området. Finns det någon som kan ge oss virknålar, stickor, restgarner och knappar?

Jag såg att de hade en grupp som åker ut och sysselsätter barn vars föräldrar söker uppehållstillstånd.

Första gången jag var där försökte vi få igång barnen och mammorna med stickning. Eftersom jag är duktig på det blev det jag som försökte visa.

Sedan tog jag med virkning, och nu ska jag försöka få dem att sy.

Jag tigger, köper själv på loppisar, vädjar till mina handarbetsvänner om garnrester och verktyg.

Nu möts jag av stora famnen när jag kommer, och alla försöker lära sig. Det tar tid, vi pratar inte samma språk, men det går.

Jag stickar och virkar sockar, mössor, halsdukar, dockläder och tar med. Lite i taget växer deras intresse, och jag blir så stolt över dem, deras leenden när de visar vad de gjort.

Har du garn, knappar, stickor eller virknålar som du kan bidra med? Skriv en kommentar, så får du svar på e-post från Ann!

14 reaktioner på ”Ann efterlyser stickor och virknålar”

  1. Maud Pettersson

    Har skickat ett paket med Schenker idag. Knappar, stickor, virknålar och garn. / Lycka till.

  2. Jag har skänkt massor med stickor och virknålar till Röda Korset vid Västeråsvägen. De har massor av båda delarna stående på disken en trappa upp. Kanske du kan be att få dessa till skänks eftersom det är ett Röda Kors-program du deltar i. Du kan väl i alla fall kolla.
    Garn kan jag nog trolla fram åt dig och eventuellt även knappar.

  3. Carol Thuresson

    Åh så härligt med detta projekt och initiativ! SÅ viktigt att få GÖRA något medans man väntar och är orolig… Och härligt med alla som var beredda på studs att skicka! 🙂

    Jag har tänkt på det växande antalet tiggande rumäner i min stad.. Tänk om man kunde få dem att virka små hjärtan eller nåt enkelt att ge till dem som går förbi så tror jag inställningen skulle bli mer positiv till att hjälpa dem med det de behöver. För dem att få ge något, ger också stolthet och en annan ställning än att bara passivt sitta vid sin pappmugg. SÅ viktigt att alla får bidra på något sätt! Ska fundera mer på detta. Men TACK Ann för att du inspirerar oss till gott verk!

  4. Hej

    Tusen tusen tack alla underbara människor. Alla goda tillrop, material, ger mig kraft och ork att fortsätta. Det stärker mig i min tro att människor växer av att skapa själva. Tack igen Ann

  5. Jag har lyckas slänga alla mailadresser. Jag vet alltså inte vem jag ska maila och tacka för paketet. Förlåt….jag är mycket tacksam, ödmjuk och glad över att få vara den som ger ut dessa stickor, nålar, garn till människor. Ska försöka ta lite bilder och skicka er som tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.