Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Två dagars fotografering

Magnus med Isak och hans mamma i Björklinge.

Hurra hurra — det har gått finfint med fotograferingen!

I måndags var vi i Björklinge församling, där Anna-Lena (hon och jag arbetade på samma våning i Kyrkans hus i Uppsala en gång i tiden) och hennes arbetskamrater tog emot oss på öppna förskolan. Den är ett populärt ställe, något annat kan man verkligen inte säga! Vi lånade Dante och Isak och en hel massa andra, och de poserade i mössor och tröjor på det allra underbaraste vis tillsammans med sina föräldrar. Magnus fick arbeta lite i motvind, eller vad man nu ska kalla det när en fotograf inte har så mycket dagsljus att tillgå, men att alla var så glada gjorde det roligt ändå. På slutet dök specialinkallade Vilma upp tillsammans med mamma och farmor, och de sista bilderna tog vi på min guddotter Fridas lillasyster Linnea.

Två kusiner och deras mammor med Magnus i Stora salen i Björklinge. Koftorna på bilden är Lillasysters kofta från Maja Karlsson, den ena stickad av Maja och den andra stickad av Elin.

Sedan åkte jag till Stockholm, och Magnus kom efter på tisdagsmorgonen. Då invaderade vi Trollbäckens församlings öppna förskola, där min studiekamrat Tove arbetar tillsammans med Inkan och Åsa. Det vimlade av barn där också — Miranda och Bosse och Thea och Sofia och många, många fler. Trots att det ösregnade ute! Magnus fick kompromissa med sina idéer och använda blixt … Det blev fantastiska bilder — och den av Ludvig och hans mamma blev så speciell att Magnus genast bad om tillstånd att använda den i icke-stickrelaterade sammanhang. Ett festligt bekymmer som vi hade var att Bosse skrattade så mycket att han var tvungen att gömma ansiktet mot mammas axel hela tiden. Han fick posera i ett par tossor istället för i den mössa vi hade tänkt!

Liten fotomodell i Trollbäcken gör sig redo för fotografering. Koftan är Blixterbodakoftan, en ny modell.

Tusen varma tack till alla er som har hjälpt till på olika vis. Jag önskar att ni hade fått vara med och se hur fina era kläder blev på barnen! Nu ska de fotograferade kläderna snart få åka tillbaka till sina upphovsplatser (en del av dem) och till Erikshjälpen.

Vi har förresten ett par nya beskrivningar som behöver provstickas — någon som kan tänka sig att ställa upp? Jag vet att de flesta har mycket att göra nu under advent, men man kan ju fråga!