Tipsa Metro

Alla får vara med och fira jul i Skara. Foto lånat från Åsa Wikman som är diakon där.

Tidningen Metros redaktion vill skriva om människor som gör något för andra såhär i jultider. Bra initiativ eller hur? Jag har redan skickat ett tips, ett enda fastän jag skulle vilja göra en lång lista … Fortsätt ni! Adressen är redaktionen[at]metro.se och man ska skriva ”Välgörenhet” på ämnesraden. Det är ett ord som jag aldrig brukar använda, men om det är förutsättningen för att goda idéer ska uppmärksammas och få inspirera fler så må det väl vara hänt!

En fantastisk idé som Metro redan har skrivit om är Halsdukskalendern, där två väninnor, Sara och Susanna, auktionerar ut en hemstickad halsduk varje dag i december och skickar pengarna till Stockholms Stadsmission. Hurra för dem!

Här är ett litet rop på hjälp från Bengt Sjöberg i Filipstad: ”Vi har fått mycket, och delat ut mycket, men fortfarande inte hittat något för den svenska mamma med två barn, som behöver kläder till sin pojke (storlek 104) och till sin flicka (storlek 152).” — Om det är någon som har avlagda vinterkläder i de storlekarna hemma eller som ändå vill rycka in, så hör av er — ni kan få Bengts adress eller lämna in saker på Gospel Media i Örebro.

3 reaktioner på ”Tipsa Metro”

  1. Har ni fått ihopa kläder till dessa barn? Eller behövs det fortfarande? Jag hade kunnat tänka mig att handla något till dem och skicka…
    Hör av er om vad som behövs så kan jag handla och skicka nästa vecka.
    Mvh Maria

    Svar till Maria:
    Vad fint! Jag sätter dig i kontakt med Bengt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.