Stickcaféer överallt

Flera har hört av sig om nya eller höstomstartade stickcaféer de senaste veckorna, och sådan viktig information måste ju spridas, eller hur?

Dejeinbjudan.

Ullerudsgården i Deje är det stickcafé för alla åldrar på onsdag den 12 september klockan 17–20.

”Antingen stickar du vad du vill eller också finns möjligheten att sticka till projektet Värma liten  där du är med och bidrar till ett sjukhus i Kongo”, står det i inbjudan som Carina Haak sprider.

Mer information här!

Och den som vill delta på distans kan förstås skicka bilder av det stickade hit till Kyrkkaffebloggen och sedan packa det i en påse eller låda till PMU:s insamlingscentral i Vårgårda, som vanligt. Både där och hos de slutliga mottagarna blir glädjen stor!

I Pingstkyrkan i Karlstad är det stickcafé ganska ofta — varje vecka i våras. Den som är intresserad kan ta kontakt med Åsa!

Uppdatering — Åsa kompletterar inbjudan:

Vi börjar igen den 11 september! Klockan 10–12 i Pingstkyrkans café (korsningen Fredsgatan/Hamngatan, om hörnet från McDonald’s).
Vi bjuder på fika, och vi har stickbeskrivningar, stickor och garn, så kom som du är!

Karlskronainbjudan.

I Västerås bjuder en grupp med Jennifer i spetsen in till ett stickcafé den 29 september:

Minns du att vi pratade om att vi skulle ha en stickdag här i Västerås där vi skulle inspirera till att sticka till Stadsmissionen? Den 29 september är det dags.  Det är mellan 11 och 15 i mitt i stan (enkelt att komma med tåg).

Kontakta Jennifer före den 17 september om du vill vara med! Föranmälan behövs, för man får mat också. 100 kronor kostar det.

Annars är det faktiskt stickcafé i Västerås varenda vecka — Wayne’s Coffee i Sigmahuset lånar ut sina stolar och bord måndagar från klockan 17 och framåt. Den som vill träffa Jennifer och till exempel lära sig magic loop-metoden har goda chanser där!

Och på tisdag den 11 september berättar Henrietta om återbruk på stickcaféet Händiga hörnan på Karlskrona bibliotek. Mellan 15 och 17 är det, och fika finns.

I Skövde börjar Hjälpstickan-caféet snart: ”Den 19 september drar stickcaféet i Skövde igång igen. Det är ett samarbete mellan ABF i Skövde och Hjälpstickan. Sitt inte hemma ensam och handarbeta utan kom till Badhusgatan 4 i Skövde och inspireras. Onsdag 19 september 14.00-16.30!”

Gruppen bakom det succéartade Kongo-stickcaféet i Trefaldighetskyrkans församlingshem i Arvika planerar för mer i höst. Kontakta Maja om du vill vara med där, så hör hon av sig när datum är bestämt!

Någon mer som vill bjuda in till stickcafé? Det är bara att skriva!

5 reaktioner på ”Stickcaféer överallt”

  1. Vi börjar igen den 11 september! Kl 10-12 i Pingstkyrkans café (korsningen Fredsgatan/Hamngatan, om hörnet från McDonalds).
    Vi bjuder på fika och vi har stickbeskrivningar, stickor och garn så kom som du är!

    Svar till Åsa:
    Vilken underbart generös inbjudan! Tack!

  2. Ja, eller hur? Maja är en riktigt mysig katt 🙂

    Men visst är det härligt med folk som är 93 år och tycker att det är roligt att lära sig nya tekniker.

  3. It would be wise to read this article giving great advice on what and how to knit for prem babies.
    https://www.crochetcabana.com/html/charity_preemies.html

    Sorry it’s not in Swedish but am sure you can all manage too read it. I think that many sizes are required, when my granddaughter was born in UK, the prem ward had many hand knits for the babies. I don’t know if they do this in Swedish hospitals. Anyway it’s a good feeling to know you help new life. Best wishes.

    Svar till Eva:
    Tusen tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.