Mer till Nepal

 
Set i bomullstyg, omlott både upptill och nertill. Foto: Linda Westermark

Eftersom det finns så många fina bilder måste vi titta på ett par till idag … Doktor PG gav sig alltså av mot Kathmandu igår med allt som gick att få ner i en extraväska som han ska skicka med bussen till Tansen-sjukhuset när han kommer fram, och Eva och jag arbetar med transporten för resten av allt fint som ni har skickat.

Först ett av Lindas set med skjorta och byxor — sydda, alltså, inte stickade. Det har varit roligt att se hur idéerna har utvecklats: i somras till Värma liten-insamlingen sydde Linda massor av vackra skjortor, för ett litet tag sedan kom byxorna också, och nästa steg blev att sy i fleece så att det blev riktigt varma kläder!

Som den vana pysslare Linda är köper hon förstås inte dyrt fleecetyg i metervara utan billig fleecefilt från IKEA. Det var det många som gjorde i somras också.

Fast de flesta har förstås stickat och virkat mössor — det var ju det vi pratade om från början.

Många mössor och så några koftor och västar. Foto: Eva Wiklund

Eva Wiklund till exempel — här är innehållet i hennes paket innan hon packade det. Ser jag rätt lite såhär på håll så kan det förutom 21 mössor och hättor (stämmer det?) vara både en Femtimmarskofta och en Yemenväst med. Men vad är det för modell på västen längst till höger, Eva?

Och så en till ”gruppbild”, en av flera från Tina som har både stickat och virkat.

Flera olika mössmodeller. Foto: Tina Olander

Ni som var med och arbetade i somras känner igen till exempel den danska Navelsträngsmössan längst fram.

 

1 reaktion på ”Mer till Nepal”

  1. Hej hopp
    Kan man fortsätta skicka stickat/virkat till er för framtida leveranser till behövande eller sätter ni stopp efter denna insamling?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.