Massor av fina paket

Koftor hos Anita i Siljansnäs.

Idag har jag varit på Dagen och träffat bland andra Ann Jonsson. Hon hade satt upp alla artiklar ur tidningen från Värma liten-insamlingen förra sommaren, och det var ganska maffigt och lite nostalgiskt att titta på dem, det måste jag säga. Tänk vad många som var med och hjälpte till, och vilka mängder fina mössor och andra kläder som kom in, och alla fina brev …

… och att stödet till Panzisjukhuset fortsätter, det är kanske ett av de viktigaste resultaten, inte minst under de senaste veckorna.

Samtidigt fortsätter albumet med Sticka och skicka-bilder att fyllas på. Det är många, många, många som är flitiga i arbetet för Mpongwe-sjukhuset i Zambia!

Här är albumet hos Hemmets Journal (lägger man sina bilder i det har man också chans att vinna handarbetspresentkort!), och här är ett album med ännu fler bilder på Facebook.

Här kan man läsa massor om Mpongwe Mission Hospital (på engelska).

Till exempel en kort presentation av sjukhusets BB:

Maternity care, maternity ward and childcare. There are approximately 900 – 1,100 births per year in the labour ward. Mpongwe hospital has one of the lowest infant mortality rates of any hospital in Zambia. Through access to tested blood and high competence from the personnel we continue to have big success in this area.

Här är en särskild sida med information om hur sjukhuset arbetar för att minska barnadödligheten!

1 reaktion på ”Massor av fina paket”

  1. TROR att jag har alla artiklarna i min ”Värma Liten” pärm där jag samlat bra beskrivningar.
    Håller med om att det är kul att läsa igen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.