Snabbt och enkelt: Jordnötskakor

Foto: Magnus Aronson

Enklare kan det nästan inte bli. Och inte godare heller. Perfekt till en kopp te om det blåser ute.

antal beroende på storlek

Ugn: 200 grader, ca 8 minuter

2 dl salta jordnötter
200 g smör
2 dl strösocker
1 ägg
ca 2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl havregryn

Hacka jordnötterna. Blanda alla ingredienser och klicka ut degen glest i ganska små klickar på bakplåtspappersklädd plåt, kanske så lite som en rågad tesked per kaka. Grädda dem i 200 grader i ungefär åtta minuter och låt dem svalna något innan de lossas från plåten.

1 reaktion på ”Snabbt och enkelt: Jordnötskakor”

  1. Mmmm verkar goda – måste provas!

    Svar till Anita:
    Ja, salt och sött är något särskilt ihop eller hur?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *