Snabb vårlunch

Här är en enkel och supersnabb lunch som dessutom smakar vår för mig — kanske för att den är så grön. Inte är den dyr heller! Förutsättningen är att man arbetar hemifrån eller har tillgång till en frys på arbetet.

till en person:
200–250 g frysta gröna ärtor (en halv påse)
rostade solrosfrön, ett par matskedar
oskalade sesamfrön, någon matsked
flingsalt
peppar (gärna pepparmix)
olivolja

till tining: vatten och vattenkokare eller kastrull på spisplatta


Koka upp ungefär en halv liter vatten.
Lägg ärtorna i en skål eller kastrull och häll vattnet över. Låt stå i ett par minuter.

Häll ärtorna i en djup tallrik eller frukostskål. Strö över rostade solrosfrön, sesamfrön, flingsalt och lite peppar. Ringla över lite olivolja.
Rör om och ät en snabb och oväntat god lunch!

Nästa gång kan du variera med någon krydda eller med lite pressad citron. Vill du lägga till någon eller några ingredienser kan det passa fint med mozzarella och kanske tomat skuren i bitar.

(Och jag ska kanske tillägga att det inte är någon pytteportion små ärtor utan en lunchportion normalstora ärtor i en ganska stor skål. Den kommer från sekundabordet i en underbar keramikstudio i Färjestaden där jag har köpt sekundaföremål flera somrar i sträck nu, skålar och stora koppar som är nästan som skålar. En del har blivit presenter, den finaste har jag tyvärr råkat slå sönder, och några har jag kvar.)