Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Fler mössor att beundra (och Marita är i Sverige!)

Sommarblommorna har verkligen fått konkurrens i år!

Marita har tagit semesterfarväl av alla de familjer hon arbetar med i Bunda

… bland annat de här tre systrarna, som verkar må så bra …

… och den här nya människan, som fick en av de sista av de mössor som Marita hade med sig från Nkinga-insamlingen häromåret …

… och den här som också fick en …

… och för några dagar sedan landade hon och hennes man Carl (till vänster i Tanzaniakostym) i Sverige! Här ska de ha semester, bli vaccinerade, träffa vänner, hämta mössor hos Ingrid och packa och packa. Jag gissar att extraväskor och vacuumpåsar kommer till användning.

Här är en del av de senaste mössorna!

Maria har stickat Easy Peasy Beanie.

Ingegärd har stickat i flerfärgade garner och tagit en närbild …

… och sedan backat lite.

Lisbeth och hennes granne har samarbetat.

Lena har virkat.

Nu är det så många bilder att jag har svårt att hålla reda på vilka jag har visat. Naturligtvis borde jag ha flyttat alla publicerade till en särskild mapp redan från början, men jag kunde inte föreställa mig att en insamling som bara lanseras såhär på bloggen skulle bli så stor. Ni är helt fantastiska! Tack alla! Vilket stort steg framåt det här blir för spädbarnsvården i Bunda-distriktet! (Någon frågade häromdagen hur många mössor som behövs egentligen, och det svar som är vettigast att ge är nog att det bor ungefär 300 000 människor i distriktet, så man kan ju tänka sig en förlossningsavdelning på sjukhuset i en svensk stad av motsvarande storlek. Det föds barn hela tiden. Vi satte inget siffermål för insamlingen när vi började.)