Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

En liten kollektion

Vinterljuset är verkligen inte på min sida, och inte vintermörkret heller, men jag har sparat den här idén sedan i julas i väntan på att jag skulle komma till den plats där jag har min vitmålade fotograferingsbakgrund, så nu får ni stå ut med att det inte blev så bra!

Tre lite längre och lite utställda västar i tre olika nystan repat och åternystatMarie by Permin, som jag fick som bonus när jag beställde garn från Henrietta för några månader sedan. Jag har använt stickor nummer 4½ fastän det stod nummer 3 på lappen (för när jag började hittade jag inte lappen …).

Den gröna har ett ”empirebälte” stickat i rätstickning från rätsidan och en rät, en avig från avigsidan. Den effekten är en idé som jag fick från Stina för längesedan — hon hade stickat en hel Två trådändars lilla kofta på det viset, och det gjorde såklart att den blev extra tjock och varm (och lite smalare än grundmodellen).

Den senapsgula har mosstickade axelpartier. Det är en idé som jag kom på för några år sedan och som blev Baraettendanystanvästen då. Men att göra utställd underdel, som på alla tre västarna, är en idé från Annika och Ann-Christin som har gjort många variationer på mina grundmodeller och som gjorde Två trådändars lilla asymmetriska kappa när jag hade hittat på Två trådändars lilla asymmetriska kofta.

Den naturvita har mosstickade kanter. Det är en idé som jag fick från en av dem som hjälpte till med nystickade plagg inför en fotografering för ett par år sedan, men jag blandade ihop innehållet i paketen och minns inte vem som skickade den. Om du känner igen att du har gjort om Två trådändars lilla väst på det viset och skickat en liten grå sådan till mig, hör gärna av dig så att jag får tacka ordentligt!

Alla har tre knappar i oket och sedan ingen.

Tanken är såklart att de ska kunna passa som lite extra värme över mjuka bomullskläder eller kanske över en finstass.

Nu ska de få åka till min mamma tillsammans med de pyttenystan som blev över, och så ska hon få virka en liten extrasak att sy fast på vardera västen. Det är i alla fall min idé.

Vad tycker ni? Kan det här vara något?