Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.

Sommarnumret

Av Posted on Inga taggar 0

Det blev ett sommarnummer också! Nästan lite overkligt — det gick ju inte att åka iväg och träffa någon alls. Ibland får man vara extra glad för fina vänner, tidigare kolleger, tidigare elever och gamla frilanskontakter. Och nu kanske det låter som om jag har tagit till en massa nödlösningar, men faktum är att det inte blev en enda, för allt tog tid, men allt fungerade.

Och ämnet har jag drömt om länge. Att få arbeta som lärare i Svenska för invandrare och Svenska som andraspråk är något av det mest spännande jag har varit med om, och mina elever gav mig så många nya infallsvinklar på språk och språkstudier. En del av dem dyker upp här. Numrets titel kommer från en terminsreflektion som Zina skrev. Sedan berättade Imad (som inte är en av mina elever) att det är ett arabiskt talesätt.

Nästan allt materialet finns på Uppdrag Missions webbplats nu, och där finns också en blädderfil som är hela tidningen (klicka på Tidskriftsarkiv), och du som vill ha en tryckt tidning att bläddra i kan skicka din adress i ett meddelande till mig.