Högsommartävling: Vinn Sagornas stickbok!

Det mesta av min semester går åt till att bära och trava ved och till att rensa grusgångar. Men eftersom jag är i Kosta har jag tagit mig ett par turer till glasbruket och Kosta Outlet också, och i bokhandeln låg tre exemplar av den här boken i en stor realåda:

Så jag funderade bara en liten stund, och så bestämde jag mig för en sommartävling här på Ett varv till-bloggen.

Sagornas stickbok av Celia B Dackenberg alltså — och hela boken är ju som en saga. Så vacker!

Flera barntröjor och barnkoftor får man beskrivning till. För väldigt många sagobarn har ju tröjor och koftor på sig, särskilt när de ger sig ut på äventyr.

Det finns både lite enklare och ganska mycket krångligare modeller. Ingen är riktigt enkel vad jag kan se. Men sådana kan man ju hitta på andra håll.

Underbara illustrationer ur några klassiska barnböcker bjuder Sagornas stickbok också på.

En av bokens bästa hjälpstickningsmodeller är nog den klassiska spiralsockan, som man kan sticka till barn i alla åldrar och till vuxna också. Här tillskrivs den Pippi Långstrump, och varför inte?

En annan är de knäveckshöga tvåstickestrumporna från den gamla hjälpstickningsboken Vi syr, vi stickar, vi virkar.

Och så finns det en rad mössor. Hurra!

Kommentarsfälten här på bloggen har varit helt opålitliga de senaste månaderna. 60 tävlingssvar i den förra tävlingen försvann, dök upp igen (jag skyndade mig att utse vinnare och försöka komma i kontakt med dem) och försvann sedan igen. Så den här gången får alla som vill vara med skicka sina svar till annabraw[snabel-a]gmail.com för säkerhets skull.

Och frågan är väldigt lik den förra, för det blev så intressanta svar:

Vad har möjligheten att sticka (eller virka) betytt för dig hittills i år?

Senast den 1 augusti behöver jag ditt svar. Sedan drar en slumpvalsmaskin tre vinnare som får varsin bok.

Det här är ingen gilla-och-dela-tävling, men självklart blir jag jätteglad om fler hittar hit till bloggen, så sprid gärna länken på sociala medier, och berätta gärna om tävlingen för stickande och virkande vänner som du pratar med också!