Filten har rest till Borås

Foto: Annika Johansson

Såhär blev den till slut, den filt som gruppen Händiga händer i Kalmar tillsammans med andra i Kalmar S:t Johannes församling stickade till We Knit For Peace i Borås!

Såhär presenterades utmaningen:

Bidragen kommer tillsammans att bilda en utställning som öppnar på Textilmuseet under i början av jubileumsåret 2021. Den enda begränsningen är att stickningarna har fredens färg: vitt och att verket ska kunna hängas upp. Annars är det fritt fram att blanda både material och sticktekniker (vi tillåter också virkade verk). Du kan sticka något föreställande, något man kan använda eller något helt unikt – bara fantasin sätter gränser!

Händiga händer bestämde sig för att göra en gemensam filt av rutor eftersom gruppmedlemmarna har arbetat så tidigare. Skillnaden den här gången var att alla rutor skulle vara vita.

Den gång när de komponerade filten var jag och hälsade på, och då såg det ut såhär. Några enskilda rutor kan man också titta närmare på i det blogginlägg som jag skrev då.

”En gemenskapsfilt för fred och värme” kallade diakonen Annika deras idé, och när hon visade den färdiga filten frågade Textilmuseet om de också kunde få visa den.

Såhär såg det ut på Instagram nu i veckan (hela bilden syntes ovanför, såklart):

Fint eller hur?