Vitt, vitt, vitt

Förra måndagen hälsade jag på hos Händiga händer i Kalmar S:t Johannes församling igen. Annika hade berättat för mig att många rutor till den vita We Knit For Peace-filten var klara och att det var dags att komponera med dem.

Händiga händer-medlemmarna har stickat — men de har också inspirerat några andra i församlingen till att sticka. Det fanns rutor till mer än en filt.

Många av dem var stickade i fina strukturmönster, och flera hade också fått fina dekorationer eller skulle få.

We Knit For Peace-arrangörerna vill ha vita bidrag som går att hänga upp, och de har skrivit att det går fint att blanda olika vita nyanser och att kombinera olika tekniker: stickat, virkat, broderat. Det har Händiga händer-medlemmarna tagit fasta på, och att de gör en filt förklarade Annika såhär: ”Det är en gemenskapsfilt för fred och värme.”

Såhär såg det ut när komponerandet kom igång. Britten var noga med att alla som hade varit med skulle finnas representerade i den första filten även om det blir en till av resten av rutorna. Ett slags stickgemenskapens ”alla ska med”!

Blev jag inspirerad? Mycket! Särskilt av den här rutan som just Britten hade stickat och som hon sa var hur lätt som helst att få till. Hoppas att hon vill visa mig hur hon gjorde!