En ny chans att vinna

När Leonie Morgans bok 100 färgglada mormorsrutor att virka just hade kommit ut på svenska hade jag en tävling med den som vinst här på bloggen.

Någon gång förra året hittade jag den i en bokutförsäljningsbutik i Malmö, och då tänkte jag att jag måste ge er en ny chans att vinna den. Att virka en restgarnsfilt är ju nästan ett standardbredvidprojekt i hjälpstickningsvärlden!

Om du är som jag och ser framför dig hur otroligt många timmar det kommer att ta att sy eller virka ihop rutorna och fästa alla trådar — då kan det vara bra att veta att många av rutidéerna går att utveckla till filtar (eller för all del kuddar eller grytlappar) som består av en enda stor ruta. De blir nog lite mer enformiga, men en så kallad monsterruta som har en primula i mitten är i alla fall roligare än en som inte har en primula!

Bilderna i boken är genomgående väldigt färgglada. Ett modernt trick kan vara att fotografera med telefonen och ställa om till svartvitt för att se på ett ungefär hur filten skulle kunna bli om man virkar den i ofärgade ullgarner.

Tävlingsfrågan den här gången blir den här:

Vem skulle du vilja lära ut virkning till?

Skriv ditt svar i kommentarfältet här, eller skicka det till annabraw[snabel-a]gmail.com, före 22 januari, så kan du vinna en av de tre böcker som jag köpte!